Öne Çıkanlar yağmur duası 5G Mendy Chitrik Öğretmen ABD

-KILIÇDAROĞULU 11 YAŞINDAYKEN,

BU DEVRİMDE İNSAN YOK! 

YENİ TEKNOLOJİNİN TEK SORUNU İNSAN!

5gvirusnews Haber Merkezi 4 Aralık 2022

CHP, “Vizyon Belgesini” açıkladı. Yapılan açıklamada, küreselcilerin hazırlıklarını yaptıkları insansız 4.0 sanayi devrim için, Kılıçdaroğu, “Dünyanın Yeni bir sanayi devrim” yaşadığı bilgisini verdi.

Kılıçdaroğlu yurtdışı ziyaretinde yabancı fonlarla görüştüklerini ve İktidara geldiklerinde, “ilk altı ayda 100 milyar dolar doğrudan sermaye getireceğini” de söyledi.

CHP'nin ekonomi politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı Faik Öztrak’da, “Ülkemizi 4. endüstri devriminin geliştiricisi ve üreticisi yapmaya kararlıyız” dedi. (bkz)

CHP’nin sayın vizyonistleri, öncelikli olarak dünyada artık teknolojiyi elde etmek, projelere kaynak bulmak gibi bir sorunu yok! Teknolojinin tek sorunu insan, dolaysı ile nüfusu azaltmadır.

Sanayide 4.0’nın temelleri nanoparçacık boyutların ilk defa 1925 yılında Richard Zsigmondy tarafından ölçülmesi ile başladı. Nanoteknolojinin hayatımıza girmesi ise 1959  yılında Richard Feynman’ın üretim alanlarında kullanılacağını, atom ve molekül büyüklükte bile imalat yapılacağını göstermesi sayesinde oldu. Yani Kılıçdaroğlu henüz 11 yaşındayken yeni denilen teknolojinin ölçümleri yapılmış ve hayatımıza girmeye başlamıştı.

Günümüzde başta bilgisayar teknolojisi olmak üzere  tıp, biyoteknoloji, havacılık, enerji kullanımı, uzay çalışmaları, malzeme ve imalat sektörü gibi alanlarda nanoteknolojinin kullanımında çok önemli ilerlemeler kaydedildi. Ve o gözle görünmeyen nanopartiküller yazılımla buluştu. Moleküler seviyede cihazlar yapıldığı gibi, nanorobotlar da var olabilecekti.

Nihayet işletim sistemleri küçülmeye, bellekler büyümeye başladı.

Planlı salgının olmayan virüsüne karşı, insanların denek olarak kullanıldığı mRNA sıvısının yolunu açan LNP teknolojisi de (Lipid Nanopartikülleri)  “nanoparçacık aşılar" olarak vücudumuzada girmeye başladı. 

Merkezi Tayvan’da olan TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) 3-5 nanometre yongaları üreten tesislerine 20 milyar dolar yatırım yaparken, önümüzdeki üç yıl içinde de çip talebini karşılamak için 100 milyar dolar yatırım (bkz) yapacaklarını açıkladılar. Geçtiğimiz günlerde IBM 2 nanometrelik üretim yapacağını duyurunca, TSMC’de, 1 nanometre işlemci ile IBM'e cevap verdi.(bkz) TSMC, F-35 savaş uçakları için de çip üretiyor.

Gözle görünmeyen 1 nanometre boyut, saç telinden 100 bin kat daha ince, sofra tuzunun 100 binde biri büyüklüğündedir. Yeni nesil işlemcilerde ise 3-20 nm teknolojisi kullanılmaktadır.

Hayatımızın yazılımı olan DNA’mız 10 nm, adını çokça duyduğumuz virüsler ise 100 nm’dır.

Nanometre teknolojisi için ABD 52 milyar dolar, Çin 53.59 milyar dolar ve Güney Koreli şirketler, çip endüstrilerini desteklemek üzere 2030'a kadar 450 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Yatırım alanlarında çalışacak insan sayısı ise belki 100 kişiyle sınırı olacaktır. Açıkçası yeni teknoloji gelecekteki biyolojik insana zarar vereceği bilindiği için, mevcut olan az sayıda robot insana gereksim duyulacaktır. Zaten dokunmaya duyarlı kendini 30 dakikada yenileyen yapay deri de geliştirdiler.(bkz)

Nedeni 5G nesnelerin interneti olarak tanımlanan, 4.0 sanayi devrimindeki tüm araç ve gereçlerin entegrasyonu ile insanın yarı robota dönüşeceği 2.0’dır.

Kılıçdaroğlu’nun kaçırmayacağız dediği, nanometre ölçekle donanmış yapay zeka ürünü yeni sanayi devriminde, Türkiye’yi geliştiricisi ve üreticisi yapacağız diyen Öztrak, bu devrimde insan olmadığını bilmiyor mu?

Şimdi CHP,  insan olmayan yeni vizyonun belgesi ile  insanlardan oy mu istiyor?

CHP’nin vizyonu, insanı yadsıyan teknolojiye karşı insanın teknolojiye hakim olacağı yeni sanayi devrimin nasıl olması gerektiğine ilişkin olmalıydı.

Son olarak 6’lı masanın ayaklarından birisi olan Ali Babacan, metaverse mitinglerine devam edecek mi?

Not; Sanal gerçekliğin proje gözlüklerinin pahalı olması, mevcut kullanıcıların bile 2. kez girmemesinden dolayı Zuckerberg ilk önce borsada hisseleri(*) düştü sonra facebook’ta kullanıcılarını ve metaverse sayesinde de servetinin yarısından fazlasını kaybetti. Olan işten çıkartmak zorunda kaldığı 11 bin çalışanına oldu!

(*)Facebook’un hisse fiyatı Meta olarak yeniden adlandırılmasından bu yana yaklaşık %70 düştü. FB hissesi Kasım 2021'deki fiyatı  341 dolardan işlem görürken, Kasım 2022’de 103 dolara düştü.

Anahtar Kelimeler:
5GCHPKılıçdaroğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Güven 1 yıl önce

Ademoğlu' nun soyunun kurutulacağını öğrenebilenlere ne mutlu!

Avatar
Faruk 1 yıl önce

Bu yazı böyle yazilmaliydi CHP nin peşinden gidenlerin tek amacı var Erdoğan'ın gitmesi