Öne Çıkanlar Göktürk Childrens Health Defense Tatlısu ŞENER LEVENT Lefkoşa Kaza Mahkemesi

TARİH 2015 / KAPIMIZI ÇALAN 5G

TÜRKİYE FARKINDA OLMADAN 5G TEKNOLOJİLERİ KONUSUNDA ARAŞTIRMA YAPAN BİR BİLİM İNSANINI GÖRMEZDEN GELMİŞ!

5gvirusnews Haber Merkezi / 23 Aralık 2020

Bu haber 2015 yılında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Prof. Dr. Lütfi Öksüz’ün başlattığı çalışma ve sonucu ile ilgilidir.  O tarihlerde yapılan haber  aslında 2020 yılında gündemimize giren 5G teknolojilerinin en stratejik bölümü olan savunma sanayi ve uyduları etkisiz bırakma gibi konuları ilgilendirdiği için hatırlatmak istedik. Haber A Haber ve Milliyet Gaztesi’nden alınmıştır.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfi Öksüz ile ilgili, A Haber son dakika haberi geçiyor. Haberde, “savaş uçaklarını füze kullanmadan elektromanyetik dalgalarla düşürecek” sistemin geliştirildiği var.

A Haber canlı yayınında geliştirilen silahın özelliklerini anlatılıyor.

Öksüz, "Bunlar yönlendirilmiş enerji silahları dediğimiz yüksek enerjili mikrodalga üretici elektromanyetik bomba olarak da isimlendiriliyor. Bunları yönlendirilmiş olarak gönderiyorsunuz havadaki yerdeki herhangi bir cismi bir şekilde elektronik harç alanını yakıyorsunuz bu cihazlarla. Artık savaşlar bir şekilde tankla tüfekle değil elektromanyetik dalgalarla lazerle plazmayla oluyor bu da onlardan bir parçası. Ben şuna inanıyorum en iyi altyapı bizim ülkemizde bulunmaktadır." ifadelerini kullanıyor.

Daha önce de dinlemeleri önlemek için özel cam geliştiren . Öksüz, geliştirdiği proje ile mayınlı alanları da tek tuşla temizlemek mümkün diyor

Konu hakkında daha detaylı bilgi veriyor!

"DEVLET DESTEĞİ OLMADAN GELİŞTİRİLEMEZ"



Bu projenin SDÜ’nün çılgın projelerinden biri olduğunu kaydeden Prof. Dr. Lütfi Öksüz, “İlk denemelerimizde burada gördüğünüz led lambaları birkaç metre öteden yakabildik. Bu sistem 10 Ghz’lik bir frekans dalgası üreten sistem.  Üretilen bu dalgayı kablosuz olarak transfer ettik ve uzaktaki lambaları yakmayı başardık. Tükettiğimiz anlık enerji 2 Gigawatt. Bunun geliştirilmesi lazım. İç dış dizaynı geliştirilmeli.

Dakikada 50-60 dalga üretmek gerekiyor (Bu da 5G’nin milimetrik dalgası) ki süreklilik olsun. Bunların uçaklara ya da belli sistemlere monte edilmesi için yatırım gerekiyor. Bunun için de devlet desteği gerekiyor. Devlet desteği olmadan geliştirilmesi mümkün değil. Ama savunma sanayinden ya da ASELSAN’dan pozitif bir geri dönüşüm göremedik. Değişik görüşleri olabilir. Ama geç kaldık. Zaman geçiyor. Bu sistemlerle farklı uygulamalar yapılırken, bu işleri yapabilecek birkaç ülke iken, şimdi birçok ülke bu konuda çalışma yapıyor. Biz geri kalıyoruz.” açıklamasında bulunuyor.

"GELİŞMİŞ ÜLKELER BUNU ÜRÜN HALİNE GETİRDİ"


ABD, Rusya ve Çin’de bu tür projelerin artık ürün haline gelmiş durumda olduğunu aktan Öksüz, “Boeing 500 metre uzaktaki binaların ışıklarını söndürmüş ya da silah sistemlerini göçerten denemeler yapmış. Rusya bu konuda oldukça iyi. Uçakları düşürüyor. Gelişmiş ülkeler bu teknolojiyi kullanıyor. Bunun arkasında sadece uçak düşürme yok. İleride uyduları düşürme de olabilir. Artık savunma sanayinde elektronik savaşların olduğu bir çağa giriyoruz. İnsanlar topla, tüfekle savaşmıyor. Belki Ortadoğu’da böyle ama Amerika’da bakıyorsunuz savunma sanayine, Nevada’dan burada bir insansız hava uçağıyla gidip istediği yeri bombalayabiliyor. Bunların altında bu tür teknolojiler var. Ülkemizde de olması gerekiyor. Dışa bağımlı olduğumuz savunma sanayinin her alanında en azından alt yapımızı oluşturmada geç de olsa belki bunları birkaç yıl sonra kullanabilir hale getirmemiz mümkün. Bunların endüstriyel hale getirilmesi devletin amaçlarından biri olmalı” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
5GÇinRusyaABD
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.