Öne Çıkanlar ABD Megali İdea Aşık Veysel Özgür Özel Abdülkadir Aslantaş

Çiçek Hastalığı Aşılarla Bitmedi!

Yazan Gül TEMEL

Aşılarla iddia edildiği gibi çiçek hastalığı son buldu mu yahut aşılar bu hastalığı daha ölümcül hale getirdi ve yeni salgınlar mı doğurdu?

Jenner'ın inek çiçek aşılarının çiçek hastalığında başarılı olduğu yalanı, modern tıp tarihinde söylenmiş en büyük yalanlardan biridir.

1796'da Jenner, J. Phipps adında mandıracı bir çocuğa cowpox virüsü zerk etti. Deneyin sonunda Jenner, bu aşılarla çiçek hastalığına karşı sonsuz koruma sağlanacağını vaat etti. İlerleyen süreçte ücretli aşıcı ordusu kuruldu ve hükümet desteğiyle kitlesel aşılama başlamış oldu.

Aşılamadan sonra çiçek hastalığı vakaları endişe verici bir sıklıkla ortaya çıkmaya başladı. "Bazılarında bizzat Jenner tarafından gerçekleştirilen aşılamadan sonra 535 çiçek olgusu saptandı. Çiçek aşısı yaptırmış bu kişilerin 150'si ağır hastaydı." Parlamento'ya sunulan çiçek aşılaması raporuna buradan ulaşabilirsiniz.

W. Tebb 1884 "Compulsory Vaccination in England" kitabında şunları yazdı: “Aşı, 1853 yılında bir Parlamento Yasası ile zorunlu hale getirildi; 1853'ten beri, her biri bir öncekinden daha şiddetli olan üç çiçek hastalığı salgını yaşadık.”

Tebb'in kitabında yer alan grafik:

"Aşılamadan sonra çiçek hastalığı vakaları 1845'te önceki oran olan %4'ten %45 ve %64'e istikrarlı bir şekilde yükseldi. 1865'te %78, 1875'te %90 ve şimdi (1885) %96..." The Value of Vaccination, Dr. William Winterburn (s. 68-69)

Aşılama, hastalığı kesinlikle azaltmadı. "Aşılama yasaları sonraki 20 yıl içinde, önceki 20 yıla kıyasla daha fazla insanın çiçek hastalığından ölümüne sebep oldu." Small-pox and Revaccination, Boston Medical and Surgical Journal, vol. CIV, no. 6, February 10, 1881, p. 137.

1900 tarihli bir makalesinde Dr. Harman şunları söyledi: "Almanya'da 1870 ve 1885 arasında bir milyon kişi çiçek hastalığından öldü ve bunların tamamı aşılıydı." G.W. Harman MD, Medical Brief, A Monthly Journal of Scientific Medicine and Surgery: Vol. 28, No. 1, 1900, p. 84

1888'de yüksek oranda aşılanmış bir nüfusa rağmen, çiçek hastalığı İtalya'da birçok köyü ve kasabayı harap etti. Dr. Ruata: "İtalya'nın birçok köyünde ve kasabasında binlerce insan çiçek hastalığından öldü. Bu insanlar mükemmel şekilde aşılanmıştı."

Dr. Charles Ruata'nın ilgili raporu.

Dr. Simon L. Katzoff Japonya'ya dair incelemelerini aktarır: "1896'da kabul edilen kanun, her beş yılda bir aşılamayı zorunlu hale getirdi; ancak ertesi yıl, 1897'de 41.946 çiçek hastalığı vakası ve 12.276 ölümle karşılaştılar. Aşılama öncesindeki oranların iki katı!"

Amerika'da da aşılamalara rağmen ölümler yaşandı. “… 1871'de New York'u ve Philadelphia'yı vuran korkunç bir çiçek hastalığı salgını başladı. Bu salgın, tarihinde hiç olmadığı kadar çok insanı öldürdü." Allan Nevins, History of American Life, p. 321.

Lütfen sayfa 321'e gelin ve ilgili kısmı okuyun.

"1868 sonunda Chicago'da şehrin 241.000 sakininden 230.000'i çiçek hastalığına karşı aşılanmıştı. 1872'de iki binden fazla kişi çiçek hastalığına yakalandı ve bunların dörtte birinden fazlası öldü." Thomas Neville Bonner, Medicine in Chicago, p. 182

İlgili kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

Dönemin aşı uygulamasına bağlılığı nedeniyle aşıdan kaynaklanan ölümlerin yeterince rapor edilmediği dahi iddia edildi. Ipswich Journal, 7 Kasım 1876 yayınında, aşılama ve yeniden aşılamadan kaynaklanan ölümlerin örtbas edildiğinden bahsedildi.

Arşiv: Ipswich Journal - 7 Kasım 1876 yayını.

Tüm çiçek hastalığı salgınlarının, aşılamayı zorunlu kılan yasaların katı ve sistematik bir şekilde uygulandığı ülkelerde görülmesi su götürmez bir gerçekti. Bu aldatmacaya karşı ilk toplum hareketi, İngiltere, Leicester sakinleri tarafından gerçekleştirildi.

1867'de İngiltere'de, çocuklarına üç aylıkken aşı yaptırmayan ebeveynlere para cezası ve hapis cezası uygulayan zorba bir yasa çıkarılmıştı. Bu yasaya göre ücret ödeyemeyenler hapse atılır, yine bu insanların tüm mallarına el konulur ve ardından malları satılırdı.

%95 aşılama oranına sahip bir şehir olmasına karşın çiçek salgınıyla kavrulan halk, para cezası ödedikten, hapis yattıktan ve aşı yaptırmadıkları için mallarını kaybettikten sonra bıkmıştı. 24 Mart 1885'te İngiltere'nin Leicester kentinde ilk aşı karşıtı hareket gerçekleşti.

“Gösteriye ülkenin her yerinden delegeler katılırken, Fransa, İsviçre, Belçika, Almanya ve Amerika'dan da birçok sempati mektubu alındı. Fransızca şu pankart dikkat çekti: NE PARA CEZASI NE DE HAPİS CEZASI AŞILARIN ZEHİR OLDUĞU GERÇEĞİNİ DEĞİŞTİRMEZ!" The Times, 24 Mart 1885

Sonunda gösteriler sonuç verdi ve Leicester hükümeti yeni bir hükümetle değiştirildi. Yeni hükümet, 1840'larda Trail, Graham ve Jennings gibi sağlıkçıların desteklediği çiçek hastalığına karşı sanitasyon ve sağlığı iyileştirme programını yürürlüğe koydu.

Bu sanitasyon ve sağlığı iyileştirme programı şunları içeriyordu:

  1. Kanalizasyon bertarafı.
  2. Sokakların, arka bahçelerin, ahırların vb. temizlenmesi. 3- Taze sebzelerin, sütün ve diğer hayati gıdaların hızla taşınabilmesi için yolların iyileştirilmesi.
  3. Su kaynaklarının iyileştirilmesi ve kirlenmeye karşı korunması.
  4. Kentlerdeki nüfus yoğunluğunu azaltmak için banliyölerde konut projeleri inşa edilmesi. Sanitasyon programı kısa sürede sonuç verdi ve Leicester halkı çiçek salgınını yendi: 

Dr. Killick Millard, yaklaşık 300.000 nüfuslu Leicester şehrinin 30 yıldır çiçek aşısını terk ettiğini ve buna müteakip çiçek hastalığı ölümlerinde muazzam bir düşüş yaşandığını, 20 Şubat 1915'te British Medical Journal'de yayınlanan "Aşı Sorusu" isimli mektubunda anlatır:

Leicester'ın çiçek hastalığını sanitasyon programı ile yenmesi, giderek aşı yasalarına karşı çıkılması yönünde insanları teşvik etti. Hükümetlerin aşı yasalarını gevşetmesi ve artan aşı reddi sonrası çiçek hastalığı ölüm oranları büyük ölçüde düşmeye başladı.

İngiltere ve Galler'den gelen bu resmi istatistik tablosu çiçek hastalığı ölümlerinin, aşı reddinden sonra nasıl düştüğünü gösteriyor.

Aşılamanın en yüksek seviyesinde ölüm oranları rekor seviyelerdeyken, nüfusun yüzde 70'e yakınının aşı reddi sonrası bu oran sadece 1,4.

1800 sonlarından itibaren hükümetlerin aşılamayı terk etmeye başlaması, temiz su sağlanması, insan ve diğer atıkların uzaklaştırılmasına yönelik projeleri kademeli olarak hayata geçirmesi çiçek hastalığını bitirme noktasına getirdi.

Özetle; çiçek hastalığı aşılama ile son bulmadı, hangi sebeplerden peyda oldu ise, bu sebepler üzerinde sistemli bir tanzim ve iyileştirme programı uygulandığında son buldu. Aşılar, mevcut hastalığı daha ölümcül kılmaktan ve yeni salgınlar doğurmaktan başka bir işe yaramadı!

Dünya tarihinde aşılama ile son bulan bir salgın yoktur! Ne çiçek, ne İspanyol gribi, ne domuz gribi aşılama ile bitirilmiştir. Covid de aşılarla bitmeyecek. Leicester gösterisinde açılan pankartta yazdığı gibi: "AŞILAR, ZEHİRDİR!" Bu gerçeğin üzerini hiçbir yalan örtemez.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Metoş 2 yıl önce

Muhteşem bir eser. Allah bütün alimlerimizin basiretini açsın.

Avatar
Matthew Leech from New Zealand 2 yıl önce

This sort of information and history should be taught in schools.The draconian methods used to force vaccines was downright awe full and here we are repeating history yet again