Öne Çıkanlar DSÖ yağmur duası 28 Şubat Abdurrahman DİLİPAK Mendy Chitrik

GÜNÜN TAKVİMİ

Günün Kelimesi: Tahayyül: Hayale getirmek. Hayalde canlandırmak. Fikir kurmak. Muhteşem bir kelime. Çoğulu ise tahayyülat Arapça kökenli Osmanlıcada kullanılan güzel kelimelerden birisidir.

Günün Sözü: Biri ölür üzülmezsiniz, sonra sandalyeye asılı hırkasını görürsünüz, o hırkanın duruşu kalbinize oturur. Üstünü örttüğünüz birinin cenazesine katılmadan hayatı tam anlamıyla kavrayamazsınız...Nuri Bilge Ceylan

Günün Atasözü: El atına binen tez iner. Bir başka şekli de “Eğri ata binen tez iner” şeklindedir.

Günün Önerisi: Çocuklarını cam kavanozda yetiştiren, ellerini sıcak sudan soğuk suya sokturmayan fakat bir türlü çocuklarını mutlu edemeyen ve kendisi de mutlu ve huzurlu olmayı beceremeyen metropol insanının bir gün çocukları ile birlikte yörüklere misafir olmasında büyük yarar var.

Günün Kitap Pasajı: Pasajla - Walter Benjamin: “Kulak verdiğimiz sesler içerisinde, artık susmuş olanların yankısı da yok mudur?”

Günün Soru - cevabı: Sultan Ahmet Camii mimarı kimdir? Cevap: Sedefkar Mehmet Ağa.

Günün Fotoğrafı: Spil dağı manzarası

Günün Sağlık Öğüdü: Kabızlık İçin: 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı çörek otu, 1 tatlı kaşığı keten tohumu, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı hepsini karıştırın. Uyumadan 1 saat önce tüketin ve üstüne 1 bardak ılık su için.

Günün Müziği: Cem Adrian, “Sen gel diyorsun”

Günün Yorumu: Susuzluk ve kuraklığın çok ciddi şekilde konuşulduğu şu günlerde yeni yapılacak binalara sarnıç yapılması önerisi harika bir öneri. Atalarımız her bahçeye bir sarnıç inşaa etmişler ve bahçe sulamada, temizlikte o suyu kullanmışlar. Biz yenice o noktaya gelebildik.

Günün Eleştirisi: Tarımsal ilaçlamada kullanılan plastik kapların akarsulara ve boş alanlara atılmasının ve suların kirletilmesinin önlenmesi ile ilgili hiç bir kuruluşun ciddi bir proje çalışmasının olmaması ne kadar acı. Tarım Bakanlığı’ndaki danışmanlar ne yaparlar?

Günün Yiyeceği: Kelle paça çorbası. Her ne kadar bir kısım zevat kelle paça çorbasının sağlık konusunda abartıldığını söylese de şu kış günlerinde en sağlıklı ve nefis çorbalardan biri iyi yapılmış bir kelle paça çorbasıdır.

Günün Doğrusu: Türkçede, "sanırsam" diye bir ifade yoktur, doğrusu "sanırım" olacaktır.

Günün Dörtlüğü: Ahmet Haşim - Merdiven

Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden

Eteklerinde güneş rengi bir yığın yaprak

Ve bir zaman bakacaksın semaya ağlayarak

Sular sarardı yüzün perde perde solmakta

Kızıl havaları seyret ki akşam olmakta

Günün Son Sözü: Hayatta her şeyi tam olan bir insan yoktur. Herkesin kendine göre bir derdi vardır. Kime sorarsan sor hep bir şeyleri yarım, hep bir şeyleri eksiktir. Hani demişler ya “kiminin ekmeği bayattır, kiminin pırlantası ufak” Önemli olan yapılan yolculukta yolculuğun, yoldaşın, aldığın nefesin kıymetini bilmektir. En önemli an şimdiki an, en önemli kişi şu an görüştüğünüz kişi, en önemli iş şu an yaptığınız iştir. Kıymet bilen dostlara huzurlu bir gün diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.

Anahtar Kelimeler:
GününZamanKelime
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.