Öne Çıkanlar DSÖ Hurşit Tolon Kanser Deborah Cohen Enosis

KOVİD KİTLE PSİKOZUR.

KOVİD KİTLE PSİKOZU ve ZİHNİN ÖLDÜRÜLMESİ!

Kitle Psikozu Nedir ve Bir Toplum Nasıl Akıl Hastası Olur?

Yazan ve Hazırlayan Müge ALİEFENDİOĞLU

Neredeyse iki yıl bitmek üzere, pek çok kişinin anlamlandırmakta zorluk çektiği haberler durmaksızın üzerimize yağıyor. Ard arda yayınlanan, korku, stress pompalayan haberler, programlar; medya bir korku propagandasının ana gövdesi gibi davranıyor. Zaman içinde kendi söylemlerini de yalanlayan, bilimdışı, mantıksız, kendi içinde çelişen açıklamalar, toplumda büyük bir zihin karışıklığı, neredeyse aklını yitirmiş yöneticiler, kurumlar, ve ötesi. ‘Bilim, ‘sağlık’, ‘aşı’ gibi önemli tanımların içeriği değiştirilmişcesine, kavramlarla, kelimelerle ve sayılarla oynanarak söylenen pervasız yalanlar!

Bütün dünya, daha önce tanıklık etmediği türden bir kaosun içine çekilmiş durumda, durmaksızın pompalanan negatif duygu seli ve toplumun önemli bir kesiminde başgösteren akıl tutulması. Peki ama neler oluyor? Kovid bir kitle psikozuna mı dönüştü ve tüm gezegeni bu kitle psikozuna sokmak nasıl mümkün oldu?

Ekteki video ‘Academy of Ideas’ (3) tarafından hazırlanmış çok güzel bir çalışma, son dönemde yaşadığımız olaylara teknik bir bakış açısı ile ışık tutuyor, rafine edilmiş önemli bilgiler veriyor ve yaşadıklarımızı anlamlandırabilmemiz açısından değerli. 20 dakikalık videonun son bölümünde, toplu psikozdan kurtulabilmek için kullanılabilecek olası yöntemlerle ilgili bilgiler var.

Bu videonun, Türkçe altyazılı versiyonunu (2) hazırladık, 20 dakikalık orjinal versiyoununda oldukça yoğun bir bilgi aktarımı var, daha kolay takip edilebilmesi amacıyla videoyu 5 ayrı bölümde, metnini de ekinde vererek yayınlıyoruz. (1) Zihnimizi güçlendirmeli ve özgür insanlar olarak tepki vermeyi öğrenmeliyiz; takip etmeniz ve bilgilenmeniz dileği ile…

Videonun Türkçe Metni:

Bölüm 1 - Kitle Psikozu Nedir ve Bir Toplum Nasıl Akıl Hastası Olur?

(20 dakikalık videonun 1. Bölümü)

‘’Kitleler hiçbir zaman gerçekliğin arayışında istekli olmadılar. Gerçekleri gösteren deliller beğenilerine ve zevklerine uymadığı zaman, görmezden geliniyor. Yanılsamalar kitleleri baştan çıkarıyorsa eğer, hatalı olsalar da, yanlış olanın tanrılaştırılması tercih ediliyor. Kitlelerin yanılsamaları besleyenler, kolaylıkla onların efendisi oluyorlar; yanılsamalarını yok etmeye çalışanlar, her zaman kurban konumundalar.’’

Gustave Le Bon – Kalabalık: Popüler Zihin Üzerine Bir Araştırma.

Psikolog Carl Jung’a göre; “Uygarlık için en büyük tehdit, ne doğal güçler, ne de herhangi bir fiziksel hastalıktır. Ama kendi ruhumuzun (psişemizin) güçleri ile baş edemememiz, en büyük tehdittir. Biz kendimızın, en büyük düşmanıyız”, ya da bir latin atasözünün dediği gibi, “İnsan insanın kurdudur”. Jung,;Civilization’in Transition; kitabında, ;bu deyiş üzücü olsa da ebedi bir gerçekliği anlatmaktadır.; demiştir.

Tarih boyunca, bir toplumunda baş gösteren akıl hastalığının bir istisna değilde bir norm olarak Kabul edildiği zamanlarda, kurtlarla benzeşen eğilimlerimizin devreye girdiğini görüyoruz. Jung bu durumu,;psişik (ruhsal) salgın; olarak adlandırmaktadır. “Gerçekten de, insanlık için en büyük tehlikenin, kıtlık, depremler, mikroplar veya kanser değil, insanın kendisi olduğu, gün geçtikçe daha çok netleşiyor.

Çünkü ruhsal salgınlara karşı yeterli korumanın olmaması gibi basit bir gerçek söz konusu Ruhsal salgınlar, doğal afetlerin en kötüsünden bile çok daha yıkıcıdır”. Carl Jung – Sembolik Yaşam (The Symbolic Life) Bu videoda tüm psişik salgınların en tehlikelisi olan;kitle psikozunu; keşfedeceğiz.

Kitle Psikozu;, bir delilik salgınıdır. Toplumun büyük bir bölümü gerçeklikle ilişkisini kaybettiğinde ve yanılsamalara düştüğü zaman ortaya çıkar. Bu fenomen bir kurgu değildir, iki toplu psikoz örneği verebiliriz: 16.-17. yüzyıllarda, Amerika’daki ve Avrupa’daki Cadı Avları ve 20. yüzyıldaki totaliterliğin yükselişi.

Cadı Avları sırasında, çoğu kadın olan binlerce insan, işledikleri suçlardan dolayı değil, aklını yitirmiş toplumların günah keçisi haline getirildikleri için öldürüldü. “Bazı İsviçre köylerinde yaşanan kendini yakma çılgınlığı sonrasında, neredeyse hiç kadın kalmamıştı”. Frances Hill – Şeytanın Bir Yanılgısı (A Delusion of Satan)

Kitlesel bir psikoz meydana geldiğinde, sonuçları yıkıcıdır. Jung bu fenomeni incelemiş ve enfekte toplumu oluşturan bireylerin, ahlaki ve ruhsal olarak bayağı hale geldiğini yazmıştır. “Bilinçsizce daha düşük bir entelektüel seviyeye senkronize olurlar”.“Daha mantıksız, sorumsuz, duygusal, kararsız ve güvenilmez” hale gelirler. Ve en kötüsü, “bir bireyin tek başına asla göze alamayacağı suçlar, deliliğe kapılan gruplar tarafından özgürce işlenir”. Carl Jung – Sembolik Yaşam (The Symbolic Life)

İşleri daha da kötüleştiren şey, kitlesel psikozdan müzdarip olan kişilerin neler olup bittiğinin farkında olmamasıdır, tıpkı delirmiş bir kişinin kendi yolundaki hataları gözlemlemek için zihninden dışarı çıkamaması gibi. Aynı şekilde, kitle psikozu yaşayanların kolektif çılgınlıklarını gözlemleyebilecekleri Arşimetçi bir nokta yoktur. Ama kitle psikozuna sebep olan nedir?’’

Devamını Bölüm 2’de bulacaksınız…

-------------------------------------------------------------

(1) https://www.youtube.com/watch?v=VWUeijVveF0

(2) https://www.youtube.com/watch?v=1Etbsc8CYtA&t=760s

https://odysee.com/@EMF-ECOLOGY-HEALTH:c/COVID-KITLE-PSIKOZU:2

(3) Academy of Ideas / https://academyofideas.com/

https://www.contronews.org/en/covid-psicosi-di-

massa/?fbclid=IwAR0AXU1PBRvq6dflyh4HEqFMSArVlB31nTZrQnlHLqu1k2Cr4NGxDI_dqc8

Anahtar Kelimeler:
Kitle PsikozuKovidZihin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.