Öne Çıkanlar KKTC Cenevre ÇKP ABD Twitter

NOBEL'E ADAY OLDULAR

mRNA HALK SAĞLIĞI İÇİN ÇARE DEĞİL, TEHDİT OLDU..!

5gvirusnews Haber Merkezi İstanbul /  30 Ocak 2023

mRNA sıvılarının ağır yan etkilerinden dolayı kabul edilen 253 tazminat talebinin kabul edilmesinden sonra 5gvirusnews-Platformu sözcülerinden Muammer Karabulut ve Abdurrrahman Dilipak   Almanya’da mRNA konusunda açılan davalar hakkında aşağıdaki yazılı açıklamayı yaptı:

 DW’den sonra AFP’de duyurdu: Türeci ve Şahin’e kötü haber…

ALMANLAR mRNA’NIN, “AĞIR YAN ETKİLERİNİ YARGIYA TAŞIDI!..

VOA Berlin kaynaklı, 3 Ekim 2021 tarihli haberinde “Corona virüsü salgınına karşı geliştirdikleri mRNA sıvısıyla dünya çapında tanınan Türk bilim adamları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'e Nobel Ödülü verilip verilmeyeceği merakla bekleniyor” diyordu. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de, TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, “mRNA’yı geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'nin insanlığa çok büyük bir hizmette bulunduğunu” söyleyerek Nobel'e aday göstereceklerini açıkladı. O günlerde Time, Der Spiegel, Focus, Özlem Türeci ve Uğur Şahin’i kapaklarından veriyordu ve basın onları, “Dünya’nın uğuru” diye tanıtıyordu. CHP'nin yeni ekonomik programının Alman ekonomisine atıfla, "Türeci - Şahin modeli” olacağı bile iddia edildi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in katılımıyla Şahin ve Türeci'ye Bellevue Sarayı´nda düzenlenen törende liyakat nişanı takdim etmişti. Yine bu iki kişiye, Vehbi Koç Vakfı, İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü verdi. “Alman BioNTech ve Amerikan Pfizer’in, % 90 koruma sağladığı’nı söyledikleri koronavirüs mRNA sıvısı için,  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da “Dünyayı kurtaracak olan merhamet, zaferi getirecek olan bilimdir." ifadeleri ile Türeci ve Şahin’i kutladı.

Bugünlerde Uğur Şahin, Özlem Türeci ve BioNTech firması Almanya’dan ayrılıp, İngiltere’ye taşınma hazırlığı yaparken, Alman mahkemelerinden sürpriz bir karar geldi.

Independent 24 Ocak 2023 tarihinde, “Özlem Türeci ve Uğur Şahin Almanya'dan ayrılıyor” diye haber yaptı. Alman Bild, “Korona kahramanları bile ülkeyi terk ediyor” başlığıyla Berlin yönetimini eleştirdi. Welt 4 gün sonra mRNA’ların Alman hükümetine ve topluma maliyetini sayfalarına taşıdı. mRNA sıvısı olan 253 kişi mRNA sıvısının ağır hasarlı yan etkileri sebebi ile tazminat için mahkemeye başvurmuştu ve daha binlerce müşteki dosyası onaylanmayı bekliyordu.

Tüm bu gelişmelerden sonra Almanya’nın en büyük tirajlı gazetesi olan Bild am Sonntag 24 Ocak 2023 tarihinde, “BioNTech artık Almanya’da araştırma yapmak istemiyor” başlıklı haberi geldi. Aradan 4 gün geçti. Bu sefer Almanların diğer bir saygın gazetesi olan Welt am Sonntag, üstelik Cumartesi günü(28 Ocak 2023) devreye girerek haber yaptı. Haberin girişinde Almanya’da günde “10 bin kişin aşı olduğu ve artık vergi yükü oluşturduğu” vardı.

Ve bir tarafta zehirli sıvılar enjekte edilmeye devam ederken, diğer tarafta Almanya’nın güveni ile dünyayı aşılayan BionTech de Almanyayı terk edecekti. Bu durumu Almanya kabul edilmez bulmuş olmalı ki Welt amSonntag gazetesinin haberine göre, Almanya’nın en büyük eyaletlerinden Bavyera’da 61, Kuzey Ren-Vestfalya'da ise 38 tazminat dilekçesi ile birlikte toplam 253 kişinin aşıların yan etkilerinden dolayı açtıkları tazminat davaları onaylanmıştı. Sırada daha binlerce kabul etmeyi bekleyen dilekçe olduğu da yazıldı.(29 Ocak 2023) akşamüstü DeutscheWelle, “Korona aşısı mağduru 253 kişinin tazminat hakkı kazandı" haberiTüreci ve Şahin’in Almanya’dan ayrılma çabasının asıl sebebinin bu konu olduğu ortaya çıktı.

Aslında aşı diye piyasa sürdükleri teknolojik sıvı olan mRNA, gen terapisi için kullanılıyordu. Geçmişte yer göğe sığdırılamayan mRNA sıvısı hakkında bu sefer, ağır yan etkiler nedeniyle “Kalp kası iltihabı, venöz sinüs trombozu ve parmaklarda, bileklerde karıncalanma olarak kendini gösteren bir sinir sistemi hastalığı olan Guillan-Barre Sendromu, Koronavirüs aşısının ağır yan etkileri olarak kabul edildiği” bildirildi.

Fransız AFP Haber ajansı da, konuyu ayrıntılı şekilde haber yaptı. AB’nin mRNA konusunda bir karar alması beklenirken, Fransa’da da dava açma sürecinin bu haberden sonra artış gösterdiği bilgisi geliyor. AB ülkelerindeki davalar BionTech’in mali kaynaklarını tüketebileceği söylenirken, Bill Gates’in mevcut aşı firmalarındaki hisselerini sattığı haberi geldi.

Türkiye’nin de bu anlamda hukuk yolu ile tazminat davaları açarak, BionTech’in kaynakları tüketilmeden, hak edilen tazimatları tahsil etmesi gerekir. Bu yan etkiler Türkiye’de de halk sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor. Kızılay, kan stoklarının en alt seviyeye indiği uyarısını yapıyor. mRNA sıvısı olanların kanlarında pıhtılaşma riski sebebi ile kan alınmıyor!

Yalnızca bu haber bile yarından itibaren Türkiye’de dava açılmasına olanak sağlayacağı gibi bütün dünya ayağa kaldıracak duruma gelmiştir. Bugün gelinen noktada artık mRNA hastalık için çare değil, tehdit olduğuna ilişkin mahkeme kararı var.

Biz, 5Gvirusnews Platformu olarak, Cumhurbaşkanlığını, TBMM’yi ve Siyasi Partileri, Adalet Bakanlığını, Sağlık Bakanlığını, Maliye Bakanlığını göreve çağırırken, haksız bir şekilde görevden alınan Viranşehir savcısı Eyüp Akbulut’un göreve iade edileceği günleri bekliyor, aşıdan ölüm ve devam eden sağlık sorunları sebebi ile hasar, zarar görenleri dava açmaya davet ediyoruz. Aynı şekilde AB’den sonra ABD’nin de Pfizer ile ilgili benzer bir karar alması beklenirken, aşı konusunda tartışmalı katı uygulamalarına da son vermesi bekleniyor.

Artık Pfizer-BioNTech kazandığı paradan çok fazlasını tazminat olarak ödeyecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.