Öne Çıkanlar Ankara Üniversitesi 5G Tefeci Tekin Arhun Sarper Altıncık

VERİLERLE OMICRON ANALİZİ

Yazan Robert W  Malone

Aşağıda, bu hafta Omicron ile ilgili en önemliler arasında öne çıkan beş makale bulunmaktadır.

Danimarka'daki ilk 785 SARS-CoV-2 Omicron varyant vakasının epidemiyolojik karakterizasyonu, Aralık 2021

Yayınlandığı kategori: Eurosurveillance Cilt 26, Sayı 50, 16/Aralık/2021

Danimarka, 9 Aralık 2021 itibarıyla. Danimarka, dünyadaki en yüksek RT-PCR test kapasitelerinden birine sahiptir ve tüm pozitif RT-PCR testlerini Omicron'a özgü bir PCR ile tarar ve Omicron için taramaya izin verir.

Danimarka'da 785 SARS-CoV-2 Omicron varyant vakası tespit edilmiştir. Danimarka'daki en eski Omicron vakaları, Güney Afrika'nın bu varyantın ortaya çıktığını duyurmasından önce meydana geldi. Vakaların çoğu tam (%76) veya destekleyici aşılıydı (%7.1); 34'ü (%4,3) daha önce SARS-CoV-2 enfeksiyonu geçirmişti. Mevcut bilgilere sahip vakaların çoğu semptom bildirmiştir (509/666; %76) ve çoğu Danimarka'da enfekte olmuştur (588/644; %91).

Beş vakadan biri önceki vakalarla bağlantılı olamaz, bu da toplumda yaygın bir bulaşma olduğunu gösterir.

Dokuz vaka hastaneye kaldırıldı, biri yoğun bakım gerektiriyor ve herhangi bir ölüm kaydedilmedi.

Önemli Noktalar:

· Vakaların %1,2'si hastaneye kaldırıldı

· %0,3 yoğun bakımda

· %0 ölüm.

· %76'sı tam veya ek aşılı, %14'ü aşısız

· %4,3'ü daha önce SARS-CoV-2 enfeksiyonu geçirmişti

· %91'inin seyahat geçmişi yok, %9'unun seyahat ettiği bildirildi

Benim görüşüm: bu çalışma önemlidir, çünkü Güney Afrika'dan benzer sonuçlar bildiren çalışmalar ve sözcüler olmasına rağmen, Danimarka nüfusu yaş, vücut ağırlığı, yaşam beklentisi vb. açısından demografik olarak ABD nüfusuna daha yakındır. Bu Danimarka çalışması, Omicron'un Amerikan nüfusunu benzer şekilde etkileyeceğini öne sürüyor.

Covid-19: Burun akıntısı, baş ağrısı ve yorgunluk, omicron'un en yaygın semptomlarıdır, erken veriler gösteriyor

Yayın tarihi: BMJ 2021; 375 doi: https: // doi.org/10.1136/bmj.n3103 (2021 16 Aralık)

Bu College of London araştırması, omicron enfeksiyonu için bildirilen ilk beş semptomun burun akıntısı, baş ağrısı, yorgunluk (hafif veya şiddetli), hapşırma ve boğaz ağrısı olduğunu göstermektedir. Bu çalışma, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Dünya Sağlık Örgütü ve İspanya ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinin tavsiyelerini güncelledikleri ile uyumludur. Yazarlar, Ulusal Sağlık Hizmetinin de Omicron hakkındaki tavsiyelerini değiştirmesini tavsiye ediyor.

Bu çalışma önemlidir, çünkü 1) semptomların daha hafif olduğuna ve 2) Omicron'un üst solunum sistemini alt solunum dokusundan daha kolay enfekte etmek için geliştiğine dair daha fazla kanıttır (bu konuyla ilgili daha önceki alt makaleme bakın).

Omicron SARS-CoV-2 varyantı: Benzersiz özellikler ve bunların önceden var olan antikorlar üzerindeki etkisi

J Autoimmun 2021 13 Aralık; 126: 102779. doi: 10.1016 / j.jaut.2021.102779. Baskıdan önce çevrimiçi.

Öne Çıkanlar

•Filogenetik olarak SARS-CoV-2 Omicron varyantı Gama varyantı ile yakından ilişkilidir.

•SARS-CoV-2 Omicron varyantı boyunca toplam 46 yüksek yaygın mutasyon vardır.

• Daha önce ortaya çıkmış herhangi bir varyanttan daha fazla olan 46 mutasyondan 23'ü S proteinine aittir.

• 46 mutasyonun 23'ü, ortaya çıkan diğer varyantların S proteini için daha önce rapor edilenden çok daha yüksek sayıda mutasyondur.

•S proteininin antikor bağlanma yüzeyinde önemli sayıda mutasyon vardır.

Covid-19: Güney Afrika verileri, Omicron'un deltadan daha fazla enfeksiyona, ancak daha az hastaneye yatışa neden olduğunu gösteriyor.

BMJ 2021; 375 doi: https: // doi.org/10.1136/bmj.n3104 ( 2021 16 Aralık Yayın) Cite bu şekilde: BMJ 2021; 375: n3104

Güney Afrika'nın en büyük özel sağlık sigortasından elde edilen veriler, omicron'un önceki tüm koronavirüs varyantlarından daha hızlı yayıldığını ve hem aşılanmış hem de daha önce enfekte olmuş kişilerin önceki dalgalara göre daha fazla risk altında olduğu bağışıklık kaçış belirtileri gösterdiğini gösteriyor.

Güney Afrika'da yeni sıralanan enfeksiyonların %90'ından fazlası artık omikron varyantını içermektedir ve deltanın yerini almıştır.

Bu veriler akran tarafından gözden geçirilmemiştir.

HKUMed, Omicron SARS-CoV-2'nin insan bronşunda Delta'dan daha hızlı ve daha iyi bulaşabildiğini, ancak akciğerde daha az ciddi enfeksiyonla bulaştığını buldu

HKUmed'den ön baskının ön sürümü: bu makale şu anda emsal incelemesinden geçiyor

Bu makaleler, Omicron'un üç geniş özellik ile ilişkili göründüğünü göstermektedir: Aşı kaçışı (direnç), artan viral replikasyon ve azaltılmış hastalık. Buna karşılık, önceki baskın varyant (Delta), önceki baskın dolaşımdaki varyantlara kıyasla aşı kaçışı, artan viral replikasyon ve artan hastalık şiddeti ile de ilişkilidir.

Benim görüşüm: Bu çalışma, Omicron'un artık üst solunum yollarımızda daha fazla ve reseptör özgüllüğündeki değişimler nedeniyle akciğer dokularımızın derin kısmında daha az çoğalmak üzere evrimleşmiş olabileceği hipotezini formüle etmeme izin veren verileri sundu. Grip gibi diğer hastalıklarda, üst solunum yollarında replikasyon daha az şiddetli hastalık ile ilişkilidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.