Öne Çıkanlar Twitter Sosyal Tıp Bahçeli Mendy Chitrik Sağlık Bakanlığı

5G: Bir Sonraki Yok Oluş mu?

5gvirusnews Haber Merkezi Londra / 19 Ekim 2022

Bugün değil ama yarın 5G teknolojisinin yaygınlaşması ile birlikte hayatımıza girecek olan, teknik terimlerden birisi de WCR- Wireless Communication Radiation, Türkçesi Kablosuz İletişim Radyasyonu olacak!

Sağlığımızı tehdit eden, karşımızda kocaman bir elektromanyetik alanlarda maruz kaldığımız hızlı milimetrik dalgalarla gelen ve vücudumuz tarafından emilen bir Kablosuz İletişim Radyasyonu varken, dikkatlerin SARS-CoV-2 adı verilen olmayan bir virüse çekilerek 3 yıla yaklaşan kayıp bir zaman yaşadık. Bunun da Türkçe karşılığı, “cambaza bak cambaza” oldu!

Yalnızca hızlı internet, hızlı erişim, hızlı veri aktarımı olarak yutturulan nesnelerin interneti olan 5G’yi cep telefonu ile sınırlı sandık. Ve gidişle hızla da sağlımızı bu hız meraklılarına teslim edeceğiz. Burada amaç yeni 5G teknoloji veya 4.0 sanayi sistemi karşıtlığı değil, yeni teknolojinin insan faydasından çok sağlığına vereceği zararı göstermektir.

Artık bu zararlar bilim insanları tarafından açıkça ortaya konmaktadır. Bunlardan birisi de Dünya Sağlık Konseyi’nin Genel Kurul Toplantısına (17 Ekim 2002) katılarak 5G teknolojileri hakkında konuşan, İngiltere’de resmi ve özel sektörde 30 yılı aşkındır bilişim teknolojileri deneyimi uzman Ian Jarvis’dir.

Jarvis, İngiltere'de mevcut olan en eski bilgisayar bilimleri derecelerinden birine sahip olarak, tüm RFR/EMF/WCR ile ilgili sorunlara ek olarak 5G'yi araştırmaya kendini adamış birisi…(bkz) Araştırmalarındaki kanıt için de siyah kuğu örneğini veriyordu. Yaptığı benzetme,İngiltere’de  eskiden tüm kuğuların beyaz olduğu düşünülürdü. Bu teoriyi çürütmek ve siyah kuğuların var olduğunu göstermek istiyorsan, HER Kuğu'nun siyah olduğunu kanıtlamak zorunda değilsin. Sadece siyah olan tek bir kuğu göstermen” gerekiyordu. Eğer şimdi 5G’nin zararlarını, siyah kuğu gibi gösterebilirsen zarar kanıtlanmış olur… O da, EMF/RF'nin güvenliği veya başka türlüsüyle ilgili mevcut argümanda, BAZI deneylerdeki BAZI vakaların BAZI zamanlarda olumsuz etkiler gösterdiğini kanıtlamak yeterlidir. Bunun da fazlasıyla yeterli kanıtı var. (bkz)

Yeni teknolojinin üretim bandında ürünleri olan şirketler, ürünlerinin güvenli veya sağlıklı olup olmadığı çok fazla ilgi alanlarında değildir. Yaptıkları büyük yatırımdan dolayı gelecekteki potansiyel uyarıları, yalnızca açılacak olan davaların üstünü örtmek için değerlendiriyorlar. Hatırlayacak olursak, bilinen tütün ve asbest vakalarının yanı sıra kimya endüstrisinde bunun sayısız örnekleri vardır. Bugün en basiti ile cep telefonu şirketleri de bunu yapıyor!

Onun için küresel boyutta üretim yapan şirketler hükümetleri, siyasileri, STK’ları ve son zamanların gözde propaganda araçlarından olan sosyal medyayı da arka planda kontrol ediyor!

Bilişim Teknolojileri uzmanı Ian Jarvis  son olarak, Birleşik Krallık Sağlık Koruma Ajansı'nın eski başkanı Sir William Stewart'ın 2008'de yaptığı alıntıdaki, “2000'den bu yana, en azından telefonları/baz istasyonlarını olumsuz sağlık etkilerinin bir nedeni olarak gösteren çok sayıda yayın, rapor, gözlem ve görüş var. Daha fazla bilginin gerekli olduğu bir belirsizlik anında, hakemli olmayan makaleler göz ardı edilmemelidir. Bunu yapmak çok saçma. Haklı olabilirler ancak kanıtlanmamış olabilirler ve/veya üzerinde düşünülmesi ve takip edilmesi gereken ipuçları sunarlar .” sözlerini  hatırlatıyor.

Şu anda tanımlandığı gibi bir 5G ağının kurulması ve etkinleştirilmesinin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, BM Haklar Sözleşmesi'nde yer alan mevcut insan ve çevre yasalarına aykırı olacağı bu yasal görüşün sonucudur. Çocuk, AB düzenlemeleri ve Bern ve Bonn sözleşmeleri. Bunun nedeni, radyo frekansı elektromanyetik radyasyonun insanların (özellikle çocukların), hayvanların ve bitkilerin sağlığı için zararlı ve tehlikeli olduğunu gösteren mevcut çok önemli bilimsel belgeler bütünüdür. Bu, radyasyon ICNIRP tarafından tavsiye edilen sınırlar içinde kaldığında ve şu anda Danimarka'da ve genel olarak AB'de kullanılmaktadır.

5G'nin sağlığa tam olarak zararlı etkileri bilinmemektedir, çünkü sistem tam olarak tanımlanmamıştır, ancak radyofrekanslı elektromanyetik radyasyonun insan ve hayvanların vücutları üzerindeki etkilerine ilişkin mevcut araştırmaların arka planı verilmiş olsa da , DNA hasarı ve oksidatif stres, özellikle aynı temel radyasyon biçimine dayandığından, mevcut sistemlere benzer bir zarara yol açmaması pek olası görünmüyor.”

Sarah Starkey , AGNIR ve ICNIRP hakkında en iyi görüşe sahip olan, “İyonize Olmayan Radyasyon Danışma Grubu tarafından radyo frekansı güvenliğinin yanlış resmin değerlendirmesi” başlıklı 2016 tarihli makalesi. Bu, konsey ve konu hakkında bilgilenmemiz için bir başka 'okunması gereken' makaledir. Burada (bkz) pdf olarak bulunuyor.

UZAYI KİM KONTROL EDİYOR?

Geçen yıl ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC), 5G iletimi için 20.000 uydunun fırlatılması ve yerleştirilmesi için izin verdi . 50.000'e yükseldi ve şimdiye kadar daha da fazla olabilir. Bunlar dünyanın etrafında bir ızgara oluşturacak.

Sorulan birçok soru var. En basiti, FCC'nin sakin bir şekilde Amerikan şirketlerine dünyadaki diğer tüm ülkelerin toprakları üzerinde uydu uçurma izni vermesidir!

FCC'ye Bunu Yapma İznini Kim Veriyor?

Bilim insanlarının sorusu;

-Teleskoplarının yanından geçen uydular tarafından çalışmalarına müdahale edilecek gökbilimciler.

-Kullanılacak frekansların kendi bantlarını etkileyeceğinden endişe duyan meteorologlar, hava tahmini ve özellikle şiddetli hava uyarıları verme yeteneklerini olumsuz yönde etkileyebilir.

-Dünyanın elektrik doğasını ve onu çevreleyen atmosferleri inceleyenler. Bunlar gezegenimizin ve biyokürenin elektromanyetik doğasını nasıl etkileyecek?

  • Hayvanların, kuşların vb. seyrüsefer yetenekleri üzerindeki etkisi ve ayrıca bitki yaşamına doğrudan etkileri ile ilgilenen çevreciler.

Sonuçlandırmak İçin Birkaç Kısa Gözlem:

-Hiçbir EMF/RF ekipmanı sağlayıcısı onu şimdiye kadar, “güvenli” olarak tanımlamamıştır.

-Telekom şirketleri, halka zarar olmayacağına 'güvence verirken' yatırımcılarına gelecekteki olası yükümlülükler konusunda uyarılar yapıyor.

-Lloyds dahil olmak üzere sigorta şirketleri, EMF/RF'nin neden olduğu yaralanma iddialarına karşı kendilerini korumak için poliçelerine hariç tutma maddeleri koymuşlardır. Bir örnek: “ Herhangi bir talep için sizin adınıza herhangi bir ödeme yapmayacağız veya herhangi bir masraf ve harcamaya maruz kalmayacağız veya sizin tarafınızdan maruz kalınan herhangi bir kayıp, hasar, yasal masraf, ücret veya masraflar için size geri ödeme yapmayacağız veya herhangi bir tıbbi masrafı doğrudan ödemeyeceğiz. veya dolaylı olarak elektromanyetik alanlar, elektromanyetik radyasyon, elektromanyetizma, radyo dalgaları veya gürültüden kaynaklanan, bunlardan kaynaklanan veya katkıda bulunan. Bu şunları içerir: Akıllı Sayaçlardan (AMR, AMI, PLC), Ev Alanı Ağı cihazlarından ve cihazlarından (AC ve termostatlar dahil), Wi-Fi vericilerinden, okullardaki, ofislerdeki ve evlerdeki kablosuz cihazlardan yayılan mikrodalga radyasyonu ve elektromanyetik radyasyon ve fr kablosuz sensörler ve kablosuz bağlantılı yangın alarmları.”

Yukarıdaki nokta, okul yöneticilerini ve işverenleri tek sorumluluk sahibi yapacaktır.

Dünyanın dört bir yanında, bu doğal olmayan alanların olumsuz biyolojik ve sağlık etkilerine sahip olabileceğini oldukça açık bir şekilde gösteren sayısız çalışma var. Bu TÜM biyolojik yaşamı etkileyeceğini söylemek neredeyse çok açık!

Bunun büyüklüğü, insanlığın şimdiye kadar yaptığı diğer tek bir gelişmeden daha büyüktür. Tüm gezegeni , güvenliğine dair hiçbir kanıtımız olmayan bir şeyle sarmak üzereyiz. Dünya etrafındaki 50.000 uyduluk bir şebekenin ne gibi etkileri olacağını test etmenin bir yolu yok.

Ayrıca Çin ve Rusya gibi diğer ülkeler ne başlatırsa başlatabilir. Çin herhangi birini yok etmeye karar verirse (örneğin) bir savaşın habercisi bile olabilir - bu yeteneğe sahip olduğunu göstermiştir.

Deney için bir, "kontrol gezegeni" ya da hepimizin kamp kurabileceği bir "B gezegeni" bulunmuyor!...

Aşağıda 5G’nin sağlığa zararları konusunda birçok araştırma ve makaleye ulaşabilirsiniz.

1-EM Radyasyon Araştırma Vakfı'ndan Konut, Topluluklar ve Yerel Yönetim Bakanlığı'na 11 Ekim 2019 tarihli yazı.

Bir kopya için buraya gidebilirsiniz: https://www.radiationresearch.org/wp-content/uploads/2019/10/The-EM-Radiation-Research-Trust-put s-UK-government-on-notice-regarding -5G-orta-dünya çapında-sağlık-endişeleri-3.pdf?fbclid=IwAR1qnlcfbxAGlOA3HrAqrHpjucXnXPdRZc5381xdWevu6cBCc10TSTozMPo

2-5G'yi Dünya'da ve Uzayda Durdurmak İçin Uluslararası İtiraz, birçok bilim insanı, doktor, çevreci ve sadece sıradan vatandaşlar tarafından imzalandı. Tam olarak söylediği ve burada bulunabilir:https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal

3-Spesifik bir AB temyiz başvurusu, “insan sağlığı ve çevre için potansiyel tehlikeler endüstriden bağımsız bilim adamları tarafından tamamen araştırılana kadar, telekomünikasyon için beşinci nesil 5G'nin piyasaya sürülmesi konusunda bir moratoryum”önermektedir. Burada bulabilirsiniz: https://www.5gappeal.eu/the-5g-appeal/

Şimdi müzakereleriniz için daha pragmatik ve entelektüel olarak sindirilebilir bir yaklaşım önereceğim. Siz de sürecin tadını çıkarabilirsiniz!

1-İşte İngiltere tıp doktoru Dr Erica Mallery-Blyth tarafından verilen ve okullara ve öğretmenlere yönelik bir konferans. İyi bilimle doludur. Radyasyon ve Çevre için Doktorlar Sağlık Girişimi'nin (PHIRE) kurucu üyesidir ve web sitelerinde başka videolar da bulunmaktadır: www.phi remedical.org Sunumun
doğrudan bağlantısı:
http://phiremedical.org/electromagnetic- çocuk sağlığı-2014/

2-Dr Devra Davies, kanser araştırmalarında uzun yıllar çalışmış Amerikalı bir doktor ve bilim adamıdır . Bu, Melbourne Üniversitesi'nde (Avustralya) verdiği bir dersin kaydıdır. Youtube'da burada bulunabilir: https://youtu.be/BwyDCHf5iCY

3-Dr Paul Ben-Ishai bu derste daha teknik oluyor. O bir fizikçi ve bu konuşma, mm dalgalarının (örneğin 5G) EMF'leri vücudumuzun derinliklerine nüfuz etmek için anten gibi ter kanallarımızı nasıl kullandığını açıkladığı için önemlidir. https: //youtu.be/VuVtGldYXK4

4- Danimarka'daki ilgili vatandaşlara yönelik olmasına rağmen, AB ve uluslararası hukuka atıfta bulunduğu için burada önemlidir. “Danimarka Halk Sağlığı Enstitüsü bilim adamı ağının başkanı Rachel Santini, Sağlık-Güvenli Telekomünikasyon Konseyi, EHS birliği ve Danimarka Sağlık Derneği Mayıs Günü” tarafından görevlendirildi. Buradan erişilebilir:  https://drive.google.com/file/d/1ArfycrCD_ZFb1gp0OhuTBdZSC9t9tJ9R/view

Son bir örnek; Güneşin (örneğin) 5G'den daha güçlü olduğuna dair sundukları bir savunma vardır. Bu elbette doğrudur. Güneşin aşırı maruz kalma yoluyla çok fazla zarara neden olabileceği de bir gerçektir. Güneşe maruz kalmamı izleyebilir ve yönetebilirim. Direklerden ve uydulardan gelen EMF/RF ile çevrenin giderek daha fazla daralmasına ve  maruz kalmayı yönetebilir miyiz?

Tabii ki hayır…

Ve tüm bunlar 5G'nin, Kablosuz İletişim Radyasyon ile olacak…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.