Öne Çıkanlar Türkiye DSÖ Cristian DROSTEN Orhan Kutan Coronavirüs

VARYANTLA AŞI SATMAK!

5gvirusnews Haber Merkezi Ankara / 29 Kasım 2021

SARS-CoV-2 unutuldu, onun mutasyon sonucu ortaya çıktığı rivayet edilen varyantları Yunan alfabesindeki harfler misali tesbih tanesi gibi dizilmeye başladı. Aşı şirketleri ise yeni varyantlar için, “100 günde bedava aşısı hazır.” müjdesini verdi. Karışık olan kafalar ise iyice karıştı. İşte bu karışık duruma neden olan varyantları Assoc. Prof. Dr. Mustafa Erdoğan SÜRAT’a sorduk. SÜRAT’da “Aziz dostlar kıçı kırık solcuların deyimi ile kafaları karıştıranlar aslında aşı satanlardır. Ellerindeki milyonlarca, milyarlarca dozu satmak istiyorlar. Kafalar ne kadar karışırsa, o kadar çok doz satacaklardır.” dedi.

SÜRAT aşı şirketleri ile paralel hareket eden bazı medyatik hekimlerin neden böyle davrandıklarını ise şöyle açıkladı, “ortada dolaşan mutasyon lafını ilk İslâmî nüfusu kalabalık olan ülkeler ortaya attı, fikirler ve düşünceler karıştı. İhsan Doğramacı'nın Doçentliği döneminde derslerinde  en çok korktuğu Prof. Dr. Melahat ONUL’un ‘Sistamatik İnfeksiyon Hastalıklar' kitabından referans vererek biraz da ileri gitmek istiyorum. ONUL derslerinde bugün karşılaştığımız, mutasyon veya varyant var gibi yanlış sözcüklerle kullandığımız A-B grubu virüslerin iki satırla, pek fazla bir şey ifade etmediğini anlatırdı.

Fakat Türk sağlıkçılarının tercih ettiği suş ve batının telaffuz ettiği strain'in her şeyi açıklamayı yettiğini belirtmeliyim. Artık köprü altındaki çocukların bile bildiği suş, sürü bağışıklığı aşı cinsleri mevzuunda atlanarak, Afrika'da ortaya çıkan suşun aslında suş bile olmadığı, bunun sürü bağışıklığında ortaya çıkan doğal aşı elementi ile yani Türkçe'de karşılığını bulmadığım için, veled-i zina etmeni ile eş değerde olduğunu belirtmeliyiz" dedi.

Assoc. Prof. Dr. Mustafa Erdoğan SÜRAT  ifadelerinin, “Türkiye'deki basın mensuplarının en cahiller içinde en zeki ve bilgilisi olduğu kabul edilecek Nevşin Mengü bile bunu bilir. Onun için, ortalığı karıştırmayalım ve yeniden genetik aşıların satışına meydan vermeyelim.” uyarısında bulundu.  

Anahtar Kelimeler:
SARSCOV2VaryantSuş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.