Öne Çıkanlar AHİM TMK ABD mRNA KKTC

CHABAD, “YASAL DEĞİLİZ” DİYOR!

5gvirusnews Haber Merkezi Antalya / 12 Ağustos 2023

Küresel kan emicilerin yeni dünya düzeninde, “Yahudi hayatı canlandırmak” maskesi adı altında daha çok mafya tarzı faaliyet gösteren Chabad-Lubavitch artık  Antalya’da da faaliyet gösteriyor. 

Açık kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Dünya’daki Chabad evleri başlığı altındaki “Antalya Chabad” bilgilerinde, sorumlu  haham olarak, “Menachem Mendel Litzman”, diğer bir kaynakta ise Rabbi Shmuli  Stiefel  & Mrs. Sara Stiefel isimleri yazıldı. (bkz) (bkz)

Antalya’da Chabad’ın faaliyet göstermesi ne anlama geliyor?

Onu da yine kendi sayfalarından takip edelim; Antalya, Türkiye'deki Chabad-Lubavitch merkezlerinin birsi olup, bu merkezlerde Tevrat dersleri, sinagog hizmetleri ve Yahudi eğitimi ile ilgili yardım” veriliyormuş.  

Chabad Örgütü dindar Yahudilerle (Hasidik) birlikte anılsa da hepsinden farklı, hızlı büyüyen ve en etkin olanıdır. (bkz)

Örgüt Polonya asıllı Haham Liadili Shneur Zalman Baruchovitch (1745-1812) tarafından 18. yüzyıl sonlarına (1775) doğru Rusya’da kurulmuş ve bütün Rusya’yı etkisi altına aldıktan sonra bu toprakları terk etmek zorunda kalmıştır. Günümüzde ise ABD ve İsrail merkezli faaliyet göstermektedir. Chabad örgütünün Türkiye’deki faaliyetleri ise 2003 yılında İstanbul’a Aşkenaz cemaatinin hahamı olarak gelen Mendy Chitrik ile başladı. (bkz)

Türkiye'deki Chabad'ın faaliyetleri ilk zamanlar kuruluşu Fatih Sultan Mehmet’e kadar uzanan ve günümüzde Türk Vatandaşlarımıza hizmet eden Türkiye Hahambaşılığı şemsiyesi altında olduğu için dikkat çekmedi ve Türkiye’de fazla bilinmedi. Chabad uluslararası alanda ise dini değil daha çok bir mafya yapılanması olarak tanındı.  

Dünya’nın her yerinde hızla büyüyen Chabad, hedef yaptığı şehirlerde bir arkeolog gibi çalışıp, geçmişteki Yahudi yaşama ilişkin tarihi bağları ortaya çıkartarak sahiplenmeye gidiyor. Türkiye’deki örgütün lideri konumundaki Mendy Chitrik de bu bağlamda, Antalya'nın Yahudi cemaati antik dönemde de vardı. Side, Kemer ve Belek'te yazıtların yanı sıra 2 antik sinagog” keşfettiğini yazdı. Chitrik daha öncede benzer keşifleri Antakya, Çanakkale ve Diyarbakır’da da yapmıştı. (bkz) Sözde haham Mendy Chitrik’in Antalya’dan paylaştığı diğer resimlerde bu keşiflerle ilgiliydi.

O keşiflerden birini de Aziz Nikolaus-Noel Baba’nın yaşadığı ve öldüğü yer olarak bilinen Demre'ye yaptı.  

Demre'den paylaştığı resimde, “Bu sinagog ya da Myra Andriake...”  yazıldı. Yakında Noel Baba’yı da Chabad’çı yapabilirler.

Yine Mendy Chitrik’in diğer bir paylaşımında geçmişteki bağları güçlü tutmak adına, “Bugün Antalya'da yaşayan az sayıda Yahudi var - onlarla tanışmak ve dua etmek bir zevk ve onurdu....” ve Arkadaşım @kenancruz bana şu anda Arkeoloji Müzesi'nin bahçesinde bulunan tek bir mezar taşının resmini gönderdi...” diyordu…

İsrailliler Hanuka'yı Türkiye'deki Chabad ile Kutluyor

Türkiye’deki haber kanallarında yer almayan bir başka haberde,  Şliak Haham Menachem ve Şira Litzman başkanlığındaki Antalya Chabad, Türkiye'nin dört bir yanındaki otellerde binlerce İsrailli için 10'dan fazla Hanuka partisi düzenledi.

Ayrıca Antalya'da yaşayan yerel halk için de bir çok parti organizasyonu yaptı.  Hava alanında menorahlar (Yedi Kollu Şamdan) dağıtıldı. Hatta bayram boyunca seyahat  edemeyen, uzakta yaşayan Yahudilerin bazı evleri de  ziyaret edildi. (Resim)

Resimde ise güya sünnet olan bir çocuk var.

İşte bu sünnet için, Antalya’da “gizli Bris Mila”yı gerçekleşti diyerek haber yapıyorlar. Gizli Türk Yahudisi ve onun yeni doğan oğlunun hikayesi haberde, Antalya, çoğu Müslüman olan ve Suriye yakınlarında bulunan yaklaşık bir milyon nüfuslu bir Akdeniz kıyı kenti” olarak tanıtılıyor. (14 Aralık 2010)

Kimliği açıklanamayan baba, “gizli” bir Yahudi ama yeni doğan oğlunun en eski ve kutsal Yahudi ayinlerinden biri olan sünnet olmasına izin verirse komşularının onun dinini öğrenmesinden korkuyormuş. (bkz)

Yahudi hukukuna göre sünnet -İbranice'de "brit mila"-, tıbbi bir neden olmadığı sürece, yaşamının sekizinci gününde yapılıyor. Sünnetler genellikle din değiştiren yaşlı erkeklere ve ebeveynleri Yahudi kanununa uymayanlara yapılıyor. Antalya'da bebek sünnet olduğunda 30 günlüktü.

Gelelim Antalya Chabad’ın faaliyeti yasal mı veya bu isim adı altında belirttikleri açık adreste faaliyet gösterebilir mi?

-Tabii ki hayır.

Türkiye’de her şeyden önce Chabad faaliyetleri için yasal izin alsa bile  Antalya’ya haham atayamaz. Çünkü Türkiye’de bu görevi Yahudilerin dini işleri ile ilgili resmi olarak faaliyet gösteren Türkiye Hahambaşılığı yürütmektedir. Hahambaşılığın ise Antalya’da ne cemaati ne de faal sinagogu vardır. (bkz) Üstelik Hahambaşılığın Chabad gibi siyasi, uluslararası veya gizli faaliyetleri olmadığı gibi, böylesi bir riske de girmezler.

İşte bu durumu da bilen Chabad merkezi, Antalya’ veya dünyanın diğer bölgeleri için de geçerli olan faaliyet adreslerini yayınlarken, “Yasal Açıklama / Sorumluluğun Sınırlandırılması: Dikkat çekmek amacıyla, sayfa başlığı da dahil olmak üzere bu web sitesinde yer alan, 'şubeler ve kurumlar' teriminin yalnızca kolaylık sağlamak amacıyla kullanıldığı ve bu web sitesinde yayınlanan herhangi bir organ ile 'Zeiri Agudat' Chabad - Merkez derneği ve/veya bu web sitesinin operatörü arasında herhangi bir sorumluluk ilişkisine işaret etmediği ve/veya tanıklık etmediği burada açıklığa kavuşturulmaktadır. Aynı şekilde, kuruluşun bu web sitesinde yayınlanması, uygun yönetiminin ve yasal statüsünün teyidi olarak değerlendirilmemelidir. Yukarıdaki, "organ" terimi, Türkiye'de /İsrail’de veya dünyanın herhangi bir ülkesinde yasal olarak kayıtlı bir yasal kuruluşun parçası olarak faaliyet göstermeseler bile, herhangi bir isim altında faaliyet gösteren herhangi bir şube ve/veya kurum ve/veya şirket ve/veya grup Aktivisti anlamına gelir.” (bkz)

Yani Antalya’dan sorumlu haham ismi,  adres ve telefon veren Chabad, uluslararası faaliyetleri için açıkça ifade ettikleri üzere yasal sorumluluk almayacaklarını dolayısı ile yasal olmadıklarını söylüyorlar. Asıl sorun dünyanın en tehlikeli bu yapılanmasına, dini hoşgörü saflığı ile Türkiye’de ve hatta KKTC’deki yasal olmayan faaliyetlerine izin verilmesidir. (bkz)

Chabad’ın hedefinde, NUH’i yasaları ile  TEK İNSAN ve TEK DÜNYA var.(bkz)  

Anahtar Kelimeler:
AntalyaDiyarbakırChabad
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yasin 9 ay önce

Şaşkınız ... burnumuzun dibine gelmişler..

Avatar
Yakup Artan 9 ay önce

İsrail'de de laik anti laik meselesi varmıdır?
Yahudi cemaatinin önceliği nedir?