Öne Çıkanlar HARMANCI TDP İsrail PCR Dünya Sağlık Konseyi (WCH)

BİR RUM OYUNU DAHA

RUM MİLLETVEKİLİ NİYAZİ'NİN KKTC'DE RUM PROPAGANDASI YAPMASINA, AKEL İRTİBAT OFİSİ AÇMASINA, SEÇİM AFİŞLERİ ASMASINA VE HALKI RUM SEÇİMLERİNE KATMAK İÇİN ÇALIŞMASINA İZİN VERMEK GAFLET, DALALET VE HATTA İHANETTİR.

Yazan Sabahattin İSMAİL

Türkiye- KKTC düşmanı Niyazi Kızılyürek adlı kişi, Güneyde, Rum devletinde yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, tarihi boyunca ENOSİS'i savunan Rum Komünist Partisi AKEL'den yine aday oldu.

40 yıldır Güneyde yaşayan, Rumdan maaş alan, vergisini Rum devletine ödeyen, "Rumlarla sevinip, onlarla üzüldüğünü" yazan, "Türkçe konuşan KIBRISLI" olmakla övünen Niyazi Kızılyürek, Güneyi değil ama KKTC'yi dev propaganda afişleri ile doldurdu.

Aylardır köy köy gezerek halkı güneye geçip Rum seçimlerine katılmaya çağırıyor.

Türk adı taşıyan 2 başka işbirlikçi Rum milliyetçisi de Rum partilerinden aday oldu ve sosyal medya üzerinden propaganda yapıyorlar.

Amaçları Türklerin, KKTC 'yi değil de Rum devletini kendi devletleri olarak gördüklerini dünyaya göstermek...

Rum milli davasını destekleyen, Rumlar gibi Türkiye'yi " işgalci", KKTC 'yi "sahte" diye niteleyen bu gafillerin, KKTC 'de Rum propagandası yapmasına ve halkı seçim için güneye taşımasına ne yazık ki bu devletin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Bakanları ve güvenlik birimleri seyirci kalıyor.

Onca tepkimize karşın, 5 yıl önceki seçimlerde de aynısı olmuştu.

Hadi o zaman Akıncı Cumhurbaşkanı idi... Peki şimdi "milliyetçi " olduğunu ifade eden bir 3'lü koalisyon hükümeti ve Cumhurbaşkanı var.

Niye Akıncı gibi bu rezilliğe göz yumuyorsunuz?

Bu dev Rum afişlerinin önünden geçmek sizi rahatsız etmiyor mu?

Bu Rum milletvekilinin AKEL parası ile KKTC 'de Rumcu siyasi faaliyet ve Rum devleti propagandası yapmasına göz yumacaksanız o koltuklarda niye oturuyorsunuz?

Bir kez daha sizleri uyarıyorum:

KKTC aleyhine çalışan bu provokatörün vatandaşlığını iptal edin,

KKTC 'ye girişini yasaklayın.

Açtığı AKEL irtibat ofisini kapatın.

İhanete göz yumarak suç ortağı olmayın.

AKEL VE AP KKTC'Yİ REDDEDİYOR

Bu Rum devşirmesinin partisi AKEL KKTC’yi yıkmaya çalışan, tarihi boyunca ENOSİS'İ savunan, Türkiye düşmanı Rum milliyetçisi bir parti...

Aday olduğu Avrupa Parlamentosu da, KKTC 'yi tanımıyor. KKTC ve Türkiye aleyhine aldığı onlarca kararı var.

Ortaklık Cumhuriyeti döneminde Türklere ayırdığı 2 sandalyeyi KKTC olarak doldurmamızı reddetti ve o sandalyeleri de tüm adanın tek meşru devleti saydığı Rum yönetimine verdi. Rumların 4 olan sandalyesini 6'ya çıkardı.

Niyazi Kızılyürek de bu çerçevede Rum devleti seçimlerinde AKEL adlı Rum partisinden aday olarak Türklerin Rum devleti egemenliğini, Rum devleti içinde azınlık olmayı ve Rum partilerinden aday olmayı kabul etmeleri gerektiği mesajı veriyor.

Rum milli emellerine hızmet ediyor....

Ama "sahte"dediği KKTC 'de astığı dev afişlerde Kıbrıs Türklerini temsil edeceği yalanını yazarak halkı aldatmaya çalışıyor

5 yıl önceki seçimlerde çoğu Mecliste temsil edilen CTP'li olmak üzere, sol partilerden yaklaşık 5000 kişiyi Güneydeki sandıklara götürmüş ve 12000 Rumun da oyunu alarak 17 bin oyla seçilmişti .

Şimdiki hedefi ise CTP desteğiyle 20 bin kişiyi güneye geçirerek Rum devletinin

yasaları çerçevesinde, Rum devleti tarafından hazırlanan seçim listelerine göre ve Rum devletinin belirlediği seçim sandıklarında oy kullandırmaktır.

Oysa 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasasında bile her halkın kendi temsilcilerini ayrı seçimlerinde kendisinin seçmesini öngörüyor.

Dolayısıyla Rum devleti seçimlerine katılacak olanlar, Rum egemenliğini ve azınlık statüsünü kabul etmiş olacaktır...

HUKUKİ DEĞİL SİYASİ BİR KONU

Bu rezilliği seyreden demeç milliyetçisi yetkililer, bize "Başsavcıya sorduk bu konuda engelleyici yasa olmadığını söyledi" yanıtı veriyorlar

Kan tepeme çıkıyor!!

Yasa yoksa yapsaydınız niye yapmadınız?

Kaldı ki bu hukuki değil siyasi bir konudur.

Rum devleti ile bir barış anlaşması imzalanmadı..

Hala 1974'de imzalanan ATEŞKES anlaşması geçerlidir.

Yani ara verilmiş savaş durumu vardır. Dolayısı ile bu hukuki değil, SİYASİ bir konudur...

Eğer Başsavcı siyasi konularda da karar veriyorsa, o zaman derhal istifa ediniz, Cumhurbaşkanı veya Başbakan Başsavcı olsun.

Bu teslimiyetçi davranışınız, KKTC 'nin saygınlığını, ciddiyetini ve güvenilirliğini yok ediyor.

Eğer AKEL'e ayrıcalık tanımadıysanız, yarın diğer Rum partileri de KKTC 'de ofis açıp seçim çalışması yapacaklar, Halkı Rum seçimlerine katılmaya ikna edecekler, on binlerce kişi Rum egemenliğini tanıyıp Rum devleti seçimlerine katılacak ve siz seyredeceksiniz!!!..

Bu, KKTC 'nin altını oyan bir İHANET DURUMUDUR...

Ya bu rezilliğe son verip, bu Rum milletvekilinin KKTC 'ye girişini ve seçim propagandası yapmasını yasaklayıp, astığı afişleri derhal kaldırın, egemenliğimizi hissettirin, ya da derhal oturduğunuz makamlardan istifa edin!!!

Bunu yapmadığınız sürece kimse egemenliğimizi savunduğunuza ve milliyetçiliğinize inanmaz.

Bu vurdumduymazlığınız, korkaklığınız, pısırıklığınız ve Halkımıza yönelik yıkıcı 5. KOL faaliyetlerine seyirci kalmanız artık gına getirdi...

KKTC 'ye sahip çıkan halkımızın sabrını daha fazla sınamayın!

Halkın sahaya inip o afişleri bizzat parçalamasını mı tahrik ediyorsunuz?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.