Öne Çıkanlar Türkiye DSÖ Biyolojik Savaş Cristian DROSTEN Orhan Kutan

ANTALYA’DA “BÖCEK” SORUNU VAR MI?

5gvirusnews Röportaj / 2 Temmuz 2022

Antalya’da uzunca bir dönemdir CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek hakkında kabullenilmesi her açıdan zor olan haberler yapılıyor! Bu haberlerin nerdeyse hemen hepsini yapan Dursun Gündoğdu.

Dursun Gündoğdu gazeteciliğe Ankara’da başladı, sonra Antalya’ya geldi Hürriyet Gazetesi’nin Akdeniz temsilcisi oldu ve şimdi de Gün Haber’in yayın koordinatörü olarak gazetecilik yaşamına devam ediyor. Antalya’nın en tecrübeli habercilerinden olup, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanını da en çok eleştiren gazetecilerden birisi.

Onun için 5gvirusnews olarakta dikkat çeken bu haberleri neden yaptığını Dursun Gündoğdu’ya sorduk.

BÖCEK CHP’Yİ YİYECEK DURUMA GELDİ!

-Antalya Büyükşehir Belediye Başkanını neden eleştiriyorsunuz?

Dursun Gündoğdu; Antalya’nın en büyük bütçeli kurumunu yönetiyor.  Antalya halkının 3 milyar TL’si başkanın emanetinde ve nasıl kullanılacağı da onun inisiyatifinde… Yasama, yürütme ve yargıdan sonra 4’ncü kuvvet olan basının bir görevi de Antalya’nın en büyük icraatçı kurumunda neler olup bittiğini kamuoyu adına araştırmak. Anayasa’nın bize verdiği bir görev yani… Muhittin Böcek, her fırsatta, ‘Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyoruz’ diyor ya biz de bakıyoruz, hakikaten koruyor mu diye?..

Büyükşehiri eleştirmemiz, Genel Sekreter Av. Cansel Çevikol Tuncer’in belediyenin birkaç şirketinden daha maaş aldığını öğrenip yazmamızla başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara yönelik sürekli dillendirdiği bürokratların çifte maaş eleştirisini biliyorsunuz. Şimdi söylediği ile kendi belediyesindeki bir tezat oluşturduğu için radarımıza girdi konu…

Eleştirdiğimiz bir diğer mesele Liyakat… Kılıçdaroğlu, sürkekli ‘Liyakat’ vurgusu yapıyor ama CHP’li bir belediyede sadece genel sekreterin değil, tepe yönetimindeki çoğu belediye yöneticisinin çocukları, kardeşleri, enişteleri, birinci derece yakın akrabaları şu anda çalışıyor.

Büyükşehirle olan diğer bir ilgi alanımız da başkanın siyasi kişiliği… CHP’den seçildi ama en çok eleştiriyi de CHP tabanından alıyor. Yörük Festivali düzenledi mesela… Kılıçdaroğlu’nun eleştirdiği bir isim olan Fettah Tamince’yi etkinliğin sponsoru yaptı. Kılıçdaroğlu’nu da, FETÖ’cü diye eleştirilen Tamince’nin sponsor olduğu festivalin açılışına çağırdı. Bunu yazdık, Böcek’ten tepki gördük. Sonra Menderes Türel döneminde TÜRGEV’e verilen yurt binasının geri alınmasıyla ilgili lehte çıkan bir mahkeme kararını büyükşehirin temyize götürdüğünü yazdık, Böcek’ten yine büyük tepki aldık.

OĞLUNUN ORTAĞINI NERDEYSE BAŞKAN ATAYACAK!

Ardından büyükşehire vekil olarak bıraktığı kişinin, oğlu Gökhan Böcek’in ticari ortağı olduğunu belgeleriyle ortaya koyduk.

Olay şöyle gelişiyor… Başkan, CHP ile ilgisi alakası olmayan Metin Altunbaş’ı birinci sıradan meclis üyesi yapıyor. Sonra bir bakıyoruz, bu kişi meclise girdikten hemen sonra Gökhan Böcek ile yarı yarıya ortaklı bir şirket kurmuş. Böcek de bu meclis üyesi yaptığı bu kişiye vekaletini vermiş. Bu meclis üyesi büyükşehiri yönetiyor ama aynı zamanda Böcek’in oğlunun da ortağı… Ben bunun etik olmadığını düşündüğüm için haber yaptım.

Büyükşehirden bu şirketin herhangi bir ihale alıp almadığını ne tür işler yaptığını sordum. Fettah Tamince ve TÜRGEV konusunda kamuoyuna açıklama yapan başkandan bu ortaklıkla ilgili hala bir cevap yok.

Başkanın benim bu habere çok kızdığını biliyorum. İstediği kadar kızsın. Biz görevimizi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.

-Bugüne kadar Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Belediye Başkanlarını izlediniz, faaliyetlerini haber yaptınız. Bunlarla Muhittin Böcek’i kıyaslayabilir misiniz?

Dursun Gündoğdu; Tüm siyasiler başarılı olmak için göreve gelir. Fakat zamanla başarısız da olabilirsiniz. Tamam başarısızlığı hiçbir siyasetçi kabullenmez. Ne yapar?.. Kötü gidişatı kadrolarına yapacağı takviyelerle düzeltmeye çalışır. Ancak görüyorum ki Böcek’te böyle bir düşünce hiç olmadı, olmayacakta… Konyaaltı’nı yöneten kadro ile 19 ilçeyi, 2.5 milyonluk Antalya’yı yönetmeye çalışıyor.

BÖCEK CHP’Lİ DEĞİL Mİ?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu eksikliği gördü, bir genel sekreter gönderdi, Böcek adamı büyükşehirden kovmaktan beter etti. Benim gördüğüm, tanıdığım siyasiler böyle yapmazlardı. Eksikliklerini, tecrübeli kadrolarla kapatırlardı. Böcek çekirdek kadrosunu deldirmemeye yemin etmiş galiba… Başarısız olsalar da o koltuklar seçime kadar onların görünüyor.  

-Dünya’nın sayılı kentlerden birisi olan Antalya’da nasıl bir belediye başkanı olmalı ve nasıl yönetilmeli?

Dursun Gündoğdu; Koronadan sonra tüm algılar, beklentiler değişti. İnsanların da belediyelerden, başkanlardan beklentileri başka yöne evrildi. Son Ukrayna-Rusya savaşı ekonomik krizi daha da körükledi. Dolayısıyla Antalya’nın da bu gerekler ışığında yeni bir bakış açısıyla yönetilmesi şart.

Çalgıdan, çengiden, festivallerden tasarruf edip fakir, fukaraya daha çok kucak açmalı, daha sosyal bir belediye olmalı. Ama harcamalara bakın, bütçe nerelere akıtılıyor. Belediyelerin öncelikli görevleri var. Bunlardan biri su, çöp, ulaşım ve ekmek gibi ucuz temel gıda… Şu an Antalya Türkiye’nin en pahalı suyunu tüketiyor. Antalya Türkiye’nin toplu ulaşımda en pahalı kentlerinin başında geliyor.

Böcek göreve geleli 3 yıl oldu, halk ekmek fabrikasını daha dün faaliyete geçirebildi. Antalya halkı bugüne kadar ucuz ekmek yiyemedi. Ben Antalya’nın büyükşehir belediyesi açısından bakarsak iyi yönetildiğini sanmıyorum.

Birileri kendi düzenlerini kurmuş bozulmamasın istiyor. Lay lay lom havasındalar. CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Böcek’e toz kondurmasa da, ben genel merkezin de halkın da gidişattan hoşnut olduğunu sanmıyorum.

Tecrübeli gazeteci Dursun Gündoğdu’nun röportajından çıkan sonuç;

Anlaşılan Antalya’da CHP tarafından hızla çözülmesi gereken bir, “BÖCEK SORUNU” var.

CHP yerel yönetimlerde bataklığı  kurutmak üzere yola çıkarken, Antalya’da daha büyük bir bataklığın oluşmasına neden olmuş gözüküyor.

Yanıtı da verecek olan tabii ki BÖCEK değil, Kılıçdaroğlu’dur.

Eğer dünyanın en önemli kenti olan Antalya böyle özensizce yönetiliyorsa, CHP’nin Türkiye’yi yönetmeye talip olması ülkeyi daha büyük ve belirsiz bir maceraya sürekler görüşündeyiz..

Kılıçdaroğlu, Antalya Belediyesi CHP’li değil de AKP’li olsaydı, BÖCEK’in yaptığı faaliyetlere sessiz kalır mıydı?

Geride ise AKP’li belediyelerle farkınız ne sorusu kalıyor!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kadir T 2 yıl önce

İstifa