Öne Çıkanlar Ankara Üniversitesi 5G Deprem TL DSÖ

DSÖ’NÜN PEŞİNDEN GİDENLERE

Dünya Sağlık Örgütü'nden Dr. David Nabarro  dünya liderlerine seslenerek, “Kilitlenmeyi kullanmayın… Mevcut kilitleme politikaları, kısa ve uzun vadeli halk sağlığı üzerinde yıkıcı etkiler üretiyor." dedi.

5gvirusnews Haber Merkezi Melbourne / 12 Ekim 2020

Dünya Sağlık Örgütü, dünya liderlerine ülkelerini ve ekonomilerini kilitlemeyi bırakmaları çağrısında bulunduktan sonra orijinal COVID-19 duruşuna geri döndü.

Dünya Sağlık Örgütü'nden Dr. David Nabarro dün dünya liderlerine seslendi ve onlara koronavirüs,  “birincil kontrol yöntemi olarak kilitlemeleri kullanmayı” bırakmalarını söyledi .

Ayrıca, kilitlemelerin ulaştığı tek şeyin (başarı) yoksulluk olduğunu iddia etti - kurtarılan potansiyel hayatlardan söz edilmedi.

Nabarro, “Kilitlenmelerin asla küçümsemeyeceğiniz bir sonucu var ve bu da fakir insanları çok daha fakir yapıyor” dedi.

Dr Nabarro yaptığı açıklamada artık, "Dünya Sağlık Örgütü olarak bizler, bu virüsün birincil kontrol aracı olarak kilitlenmeyi savunmuyoruz. Bir kilitlenmenin haklı olduğuna inandığımız tek zaman, kaynaklarınızı yeniden organize etmek, yeniden gruplamak, yeniden dengelemek, tükenmiş sağlık çalışanlarınızı korumak için size zaman kazandırmaktır, ancak genel olarak bunu yapmamayı tercih ederiz."

Dr. Nabarro'nun kilitlemelere yönelik ana eleştirisi, küresel etkiyi içeriyor ve dolaylı olarak daha yoksul ekonomilerin nasıl etkilendiğini açıklıyor. Örneğin Karayipler'de veya Pasifik'te turizm endüstrisine ne olduğuna bakın çünkü insanlar tatillerini yapmıyorlar. Dünyanın her yerindeki küçük çiftçilere ne olduğuna, yoksulluk seviyelerine ne olduğuna bakın. Görünüşe göre önümüzdeki yıl dünya yoksulluğunu ikiye katlayacağını söyledi.

Melbourne'un tecrit edilmesi, dünyanın en katı ve en uzun süreli kilitlerinden biri olarak kabul edildi. İspanya'nın Mart ayındaki kilitlenmesinde , evcil hayvanlarını gezdirmedikçe insanların evden çıkmalarına izin verilmedi. Çin'de yetkililer, insanların evlerini terk etmelerini önlemek için kapıları kaynakla kapattı. WHO, bu adımların büyük ölçüde gereksiz olduğunu düşünüyor.

Bunun yerine Dr. Nabarro, virüsü kontrol altına almak için yeni bir yaklaşım savunuyor. "Ve biz gerçekten tüm dünya liderlerine hitap ediyoruz: Kilitlemeyi birincil kontrol yönteminiz olarak kullanmayı bırakın. Bunu yapmak için daha iyi sistemler geliştirin. Birlikte çalışın ve birbirinizden öğrenin. "

Mesajı zamanında. Dünyada bir ilk olarak, dünyanın dört bir yanından bir dizi sağlık uzmanı bu hafta başlarında koronavirüs kilitlenmelerine son verilmesi çağrısında bulundu.

Büyük Barrington Deklarasyonu adında bir dilekçe hazırladılar ve kilitlemelerin "telafi edilemez zarar" verdiğini söyledi.

Dilekçede, "Bulaşıcı hastalık epidemiyologları ve halk sağlığı bilimcileri olarak, yürürlükteki COVID-19 politikalarının fiziksel ve zihinsel sağlığa zararlı etkileri konusunda ciddi endişelerimiz var ve Odaklanmış Koruma dediğimiz bir yaklaşım öneriyoruz… Mevcut kilitleme politikaları, kısa ve uzun vadeli halk sağlığı üzerinde yıkıcı etkiler üretiyor." dedi.

Anahtar Kelimeler:
DSÖCOVID19David Nabarro
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
efkan polo 4 yıl önce

kilitleme yerine kısıtlama sözcüğünü kullanın lütfen

Avatar
Emre 4 yıl önce

Büyük ihtimalle lock down kelimesini çevirirken bu şekilde direk çevirmişler. Kapatmak kelimesini de kullanabilirler aslında. Ve evet çeviriler bu sitede maalesef çok kötü.