Öne Çıkanlar Ankara Üniversitesi 5G Tefeci Tekin Arhun Sarper Altıncık

“ROUNDUP” YILLARDIR TÜRKİYE’DE DE KULLANILDI!

Tarım ilacının hala satışı devam ediyor. İlaç diye satılan kimyasal, toprağı ve bitki üzerinden insanı kanser ediyor. Uzmanlar bu konunun Roundup’la sınırlı olmadığını belirtiyorlar. Ürün hala Türkiyede serbestçe satılıyor

5gvirusnews Haber Merkezi / İstanbul / 25.6.2020

Alman ilaç ve kimya devi Bayer, Glifosat içeren tarım ilacı “Round'Up” hakkında ABD’de kendilerine dava açan çiftçilere 10 Milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

ABD'de dava açan tüketicilerle rızaen sulh anlaşması imzalayan Alman şirketinden, aynı ürününü satıldığı diğer ülkelerinde emsal karardan yola çıkarak tazminat talep etmeleri bekleniyor..

Amerikan çiftçisine toplam 10 Milyar Dolar tazminat ödeyecek olan şirketin, ABD ye yaptığı ihracata oranla diğer ülkelerin çiftçilerinin de tazminat alması sözkonusu.

Bu konuda Gıda Tarım Bakanlığı, Ziraat odaları ve Üniversiteler, Tarım kooperatifleri henüz bir açıklama yapmadılar. Ticaret bakanlığının da bu ürünün ithalatı ve mevcut stoklar hakkında bir açıklama yapması bekleniyor. İlaç ve tohum karteli #Monsanto Bayer ile tarım üzerinden hava, su kaynakları, toprak ve bu gıda zinciri üzerinden yıllarca insan ve hayvanlar, yiyip içtiklerimizle insanlar zehirlenmiş. Bu zehirlenme üzerinden bir çok kişinin kanser olmuş olabileceği ifade ediliyor.

Türkiye’deki İthalatçı firma ve pazarlama firmaları da henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak bu ilaç halen internette ve tarım ilaçları satan firmalarda satılıyor.

Bu arada tarım alanlarındaki yabancı otların imhasında kullanılan “zehir”in en çok kullanıldığı alanlardan birinin de, esasen, salata, çay gibi de kullanılabilen, toprağı koruyup besleyen Anadolu çimi olarak bilinen ayrık otunun imhasında da kullanıldığı, bu zehirin kullanıldığı ortamlarda, faydalı böceklerin ve bakterilerin de öldürüldüğü ileri sürülüyor.

Uzmanlar, pandemi sürecinde bu tür zararlı ilaç ya da tarım kimyasallarının insan direncini düşürdüğü ve tedavinin süresinin uzatılırken, tedavi maliyetini arttığı ve başarı oranının düştüğünü haber veriyorlar. Bu konu bu açıdan Covid’19 sürecinde ayrı bir önem taşırken, bu tür kimyasalların, kısırlaştırıcı etkisi, genetik hastalıklara zemin hazırlaması ve bağışıklı sisteminde meydana getirdiği tahribata dikkat çekiyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.